Terveydenhuollon etäratkaisuja myös kehitetään etänä – joustava työ luo sopivan mielentilan

Sharing is Caring

Share on linkedin
Jaa | Linkedin
Share on twitter
Jaa | Twitter
Share on facebook
Jaa | Facebook

Movendoksen Kuopion tiimi perustettiin vuosi sitten, kun terveydenhuollon etäratkaisujen kehittämiseen tarvittiin lisää osaavia tekijöitä. Kuopion tiimiin kuuluvat tiimin vetäjä Henri Harjanne sekä kehittäjät Eetu Leivo ja Tomi Tolvanen.

Kuopion tiimi on kokenut Movendoksella työskentelemisen hyvin joustavaksi. Meininki on rento, ja luottamus vallitsee koko tiimin kesken. Työn joustavuus on tärkeää, koska silloin työt voi tehdä itselle sopivaan aikaan, mikä antaa joustovaraa oman elämäntilanteen mukaan toimimiseen. Kuopion kolmikko on myös kokenut, että Movendoksella sovituista asioista pidetään kiinni. Työ on eettistä ja liittyy tärkeisiin asioihin. 

Oman tekemisen merkitys tulee näkyväksi yrityksen kasvulukuina, kun yhä useampi pääsee sujuvan etäasioinnin äärelle, Henri kertoo.

Movendoksella viestintä sisäisesti on avointa, ja yritys järjestääkin muun päivittäisen viestinnän rinnalla joka toinen viikko Movendos-areenan etänä. Tapaamisessa esitellään ja jaetaan yrityksen ajankohtaisia asioita eri vastuualueilta koko tiimin kesken.

Henri kehuu myös sitä, miten hyvin Movendoksella varmistetaan ja mahdollistetaan mahdollisimman hyvä ergonomia ja riittävät ja tarpeelliset sekä laadukkaat työvälineet. Tämä sujuvoittaa työtä ja osoittaa arvostusta yksittäisiä työntekijöitä kohtaan.

Movendoksella Kuopion tiimi osallistuu hyvin laajasti Movendos Health Platform -kokonaisuuden ja sen osaratkaisujen kehittämiseen. Kokonaisuus markkinoiden joustavin ja monipuolisin teknologia-alusta asiakaslähtöisten etäpalveluiden tarjoamiseen eri kokoisille sosiaali- ja terveysalan sekä kuntoutuksen palveluntarjoajille. Nykyaikainen pilvipalvelu mahdollistaa sujuvat etäpalvelut esimerkiksi viestintään, ajanvaraukseen, etävastaanottoon, raportointiin, hoitotarpeen arviointiin, asiakasohjaukseen ja tiedonkeruuseen.

Movendoksen ratkaisujen vahvuuksia ovat työterveyksien ja sote-alan asiakkaiden näkökulmasta varmasti tarpeisiin vastaavat palvelut, ketteryys ja nopeiden päivitysten mahdollistaminen. Myös esimerkiksi videotapaamisemme on totutusta poiketen jouhevampi, johon voi vain liittyä ilman linkkien tai vastaavan jakamista. Lisäksi Movendos Health Platform sisältää kaikki oleelliset etäasioinnin palvelut sen sijaan, että kehittäisimme yksittäisiä erillisiä ratkaisuja, Henri kertoo.

Luottamus, avoimuus ja läpinäkyvyys ovat hybridityön perusta

Kun sähköisen sote-asioinnin ratkaisuja kehitetään useammalla paikkakunnalla kuten Tampereen ja Kuopion toimiston yhteistyönä, asettaa se omat vaatimuksensa tekemiselle.

Eri paikkakunnilla työskenneltäessä tiedonkulku voi olla joskus hiukan hitaampaa verrattuna samassa avokonttorissa olemiseen, mutta toisaalta keskeytyksiä omaan työhön ei tule päivän aikana niin paljon. Onkin tosi tärkeää järjestää riittävästi tapaamisia kehittämiseen liittyvien asioiden äärellä, Eetu pohtii.

Kuopion toimistolla työskennellään osin etänä omasta kodista ja osin paikan päällä kolmen hengen toimistossa Kuopion torin tuntumassa.

Olen huomannut, että etätyö tukee omaa jaksamista hyvin. Säästää myös aikaa, kun ei aina tarvitse siirtyillä paikasta toiseen. Toisaalta etätyössä jää tietynlainen yhteys eli ”bondaus” pois työpäivästä ja työyhteisöstä, mutta sitä voidaan paikata muilla tavoin pitämällä tiiviisti yhteyttä, Henri kertoo.

Vaikka toimistojen etäisyys säilyy myös korona-ajan jälkeen, niin jatkossa myös kasvokkain tavataan varmasti enemmän. Lisäksi kehitystyössä ovat mukana eri puolilla Suomea toimivat sote-alan asiakkaat.

On hienoa, että voimme jatkossa pitää tapaamisia myös pienemmissä porukoissa ja yksittäin samassa paikassa. Koko tiimin tapaamiset ovat tärkeitä yrityksen hengen ja yhteenkuuluvuuden kannalta, mutta asiakeskeiset ja vapaamuotoiset pienempien porukoiden kuten softakehittäjien tapaamiset ovat jatkossa varmasti tärkeitä. Kasvotusten tavattaessa esimerkiksi softakehittämisessä auttava taululle piirtäminen on mahdollista helpommin, mikä auttaa työstämään sekä kokonaiskuvaa että yksityiskohtia, Tomi sanoo.

Kiteytettynä voikin todeta, että luottamus, läpinäkyvyys ja avoimuus sekä merkityksellinen työ ovat Movendoksen valtteja Kuopion tiimin näkökulmasta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin sote-alan ammattilaisten ja heidän asiakkaidensa tarpeiden mukaisten palvelujen kehittämistä.

Jos kiinnostuit Movendoksen kehittämistä terveydenhuollon etäasioinnin ratkaisuista, voit kurkata helposti lisää täältä.  

Lisää uutisia