Salibandy Club Classicin C-tytöt saavat kaudella 2015-2016 Movendos-valmennusta: tavoitteena on hyvä treenaamisen ja palautumisen tasapaino.

Sharing is Caring

Share on linkedin
Jaa | Linkedin
Share on twitter
Jaa | Twitter
Share on facebook
Jaa | Facebook

Jokaiselle lienee tuttua, miten vaikeaa muutoksen aloittaminen omassa arjessa on. Useinkaan kyse ei ole tiedon puutteesta, vaan vaikeudesta tehdä muutoksia konkreettisin ja pienin askelmin ja niihin sitoutuen. Movendos Oy on tamperelainen yritys, joka on kehittänyt pulman ratkaisuksi uudenlaisen valmennusmallin. Movendos-valmennuksessa yhdistetään tapaamiset ja etävalmennus, jolloin valmentajan tuki tuodaan arkeen konkreettisin tehtävin. Valmentajan kannustus etävalmennuksen aikana sitouttaa ja motivoi uusien tapojen oppimiseen.

Tavallisesti Movendos mCoach-etävalmennustyökalua lisensoivat eri alojen ohjaustyötä tekevät ammattilaiset. Tavoitteena on saada aikaan pysyvämpiä tuloksia pienin askelin ja kunkin asiakkaan elämäntilanne huomioiden. Movendos-valmennussisältö on täysin räätälöitävää, ja se voi liittyä esimerkiksi liikuntaan, kotiharjoitteisiin, ravintoon, uneen, stressin- ja ajanhallintaan sekä ihmissuhteisiin. Movendos-valmennusta tekevät jo edelläkävijänä toimivat kuntoutuksen, liikunta-, hyvinvointi- ja terveydenhoitoalan ammattilaiset kuten hyvinvointivalmentajat, fysioterapeutit, psykologit ja terveydenhoitajat. Etävalmennustyökalua lisensioidaan ammattilaisille käyttäjäkohtaisella kuukausittaisella lisenssihinnalla.

Movendosta kokeillaan nyt joukkueurheilun puolella, missä tarpeet eroavat jonkin verran normaalista Movendos-valmennuksesta. Tavallisesti ammattilainen tapaa asiakastaan esimerkiksi kerran tai pari kuukaudessa, ja etävalmennuksella tuodaan tuki tapaamisten väliin. Joukkueurheilun puolella valmentajan näkevät pelaajia useita kertoja viikossa, mutta aikaa yksilöllisiin keskusteiluin tai ohjaukseen ei välttämättä jää. Movendos on suunniteltu yksilölliseen valmennukseen, mutta se mahdollistaa myös ryhmätehtävät sekä viestimisen ryhmälle ja ryhmän välillä. Joukkueurheilussa ryhmä- ja yksilövalmennuksen yhdistäminen on tärkeää.

 

C-tyttöjen kokeilussa päävastuu Movendos-valmennuksesta on Movendos Oy:n asiakkuusjohtajalla Paula Mäkeläisellä, mutta C-tyttöjen lajivalmentajat Anu Salminen ja Juhana Karttunen ovat tiiviisti mukana etävalmennussisällön suunnittelussa sekä tukena varsinaisessa etävalmennuksessa. Joukkueen jäsenet pystyvät viestimään joko yhdelle tai kaikille valmentajille yhtä aikaa.

– Movendos-etävalmennustyökalun ammattimaisuus on hieno juttu, ja kokonaisuutena kokeilu tuo aivan uuden ulottuvuuden joukkueen valmentamiseen. Hienointa on saada uusi väline nimenomaan kokonaisvaltaisen ja yksilöllisen valmennuksen kehittämiseen nuorten pelaajien tueksi, C-tyttöjen valmentaja Anu Salminen kertoo.

C-tyttöjen Movendos-valmennus aloitettiin toteuttamalla kokonaisvaltainen hyvinvointikysely, joka kartoitti pelaajien arkiliikunta- ja ruokailutottumuksia, unen määrää ja palautumista sekä joukkuehenkeä. Etävalmennuksen sisältöön kuuluu jatkuva arkiliikunnan ja treenien seuranta sekä viikoittainen aktiivisuustavoite. Muutaman viikon välein vaihtuvissa tehtäväsisällöissä on ohjattu pelaajien huomiota esimerkiksi mielialan, unen määrän, ravitsemuksen ja palautumisen seurantaan. Lisäksi yksilöllisiä tehtäviä on luotu esimerkiksi nilkkavamman kuntoutukseen, niska- ja hartiajumituksen selätykseen sekä kouluarjen ja treenaamisen väliseen ajanhallintaan.

– Näen Movendoksen hienona lisämotivointikanavana nuorille urheilijoille. Sen avulla tytöt saadaan oivaltamaan, kuinka paljon harjoitusten ulkopuolella tapahtuva kokonaisvaltainen urheilujan elämäntapa vaikuttaa suoritukseen, Juhana Karppinen pohtii.

Lajimielessä innokkaimmille on tehty yksilöllisiä tehtäviä tiettyihin harjoitteisiin, kuten maalintekotarkkuuteen, pallonhallintaan tai keskivartalon lihasten vahvistamiseen liittyen. Valmennuksen aikana pelaajille on tarkoitus tuoda myös itsetuntoon, mielenhallintaan ja psyykkiseen peliin liittyviä taitoja. Monet ratkaisevista peleistä pelataan korvien välissä, elämästä puhumattakaan.

– Movendos on ollut hauska uusien asioiden tekemiseen kannustava lisä arkeen, C-tyttöjen kapteeni Helmi Hirsimäki tuumaa.

Yksilötason seuranta on aina luottamuksellista, eli ryhmäkeskusteluun osallistuvat eivät näe toistensa yksilöllistä etenemistä tai tehtäviä. Movendos mCoach on käytettävissä tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen www-selaimella, ja työkalu kehittyy koko ajan eteenpäin ammattilaisten toivomusten pohjalta.

Movendos kiittää Classicia ja C-tyttöjen valmentajia sekä ennen kaikkea pelaajia ennakkoluulottomasta otteesta ja innostuksesta matkan varrella!

Lisää uutisia