Sähköiset kyselyt ovat sujuvoittaneet Työterveys Lappican ammattilaisten työtä

Sharing is Caring

Share on linkedin
Jaa | Linkedin
Share on twitter
Jaa | Twitter
Share on facebook
Jaa | Facebook

Movendos mSurvey-kartoituspalvelu on ollut Työterveys Lappican käytössä loppuvuodesta 2017 alkaen.

Eniten Lappicassa on käytetty terveystarkastuksen ja työpaikkaselvityksen esitietokyselyjä. Terveystarkastuksen esitietokyselyyn on koottu Lappican tarkoituksiin sopivat kyselyosiot ja lisäksi Lappica on teettänyt räätälöityjä omiin tarpeisiin soveltuvia kyselysisältöjä, kuten Työssä tapahtuu-kyselyn.

– Sähköiset kyselyt ovat nopeuttaneet meidän ammattilaisten arkityötä. Esimerkiksi asiointi terveystarkastuksissa on tehostunut. Sähköisen esitietokyselyn myötä potilaan kanssa pääsee sujuvammin keskustelun alkuun, ja samalla hän tulee valmistautuneeksi paremmin tuleviin keskusteluteemoihin. Vastaaja saa yleisen arvion omasta työkyvystä kyselyn osana. On myös hyvä, että potilas saa itselleen oman raportin ja palautteen heti vastaamisensa jälkeen, Lappican palveluesimies ja työterveyshoitaja Minna Salla kertoo.

Työterveyshuollossa ammattilaisten työ on helpottunut, kun kysely lähtee liikkeelle napin painalluksella, ja vastaukset ilmestyvät tarkasteltavaksi heti vastaamisen jälkeen. Potilaan tietoja ei tarvitse kirjata yhtä paljon, kuin ennen, koska kyselyraportin saa lisättyä potilastietojärjestelmään.

– Yhteistyö Movendoksen kanssa on toiminut hyvin. Vastaukset tulevat nopeasti ja räätälöityjä sisältöjä on pohdittu yhdessä. Palvelu on hyödyttänyt meitä ammattilaisia todella paljon ja sujuvoittanut työtä. Aiemmin oli melko työlästä lähettää paperisia kyselyjä, ja kirjata manuaalisesti valikoituja tietoja potilastietojärjestelmään. Iso etu ovat myös selkeät kokonaisraportit ja helppo kokonaistulosten tarkastelu, Minna kuvaa.

Lappica tarjoaa työterveyspalveluja yrityksille sekä julkisille toimijoille koko Lapin alueella. https://www.lappica.fi/

Lisää uutisia