Movendos elää vahvan kasvun aikaa yksilön terveyden ja hyvinvoinnin saralla

Sharing is Caring

Share on linkedin
Jaa | Linkedin
Share on twitter
Jaa | Twitter
Share on facebook
Jaa | Facebook

Movendokselle vuosi 2017 oli vauhdikas voimakkaan kasvun sekä uusien tuote- ja palvelulanseerausten myötä. Nyt olemme koonneet palvelumme, ratkaisumme ja niihin liittyviä asiakastarinoita kattavasti näkyville juuri uusituille www-sivuillemme. Vielä kaksi vuotta sitten toimintamme keskittyi tietosuojatun etävalmennus- ja videotapaamispalvelun lisensiointiin ammattilaisille. Luottamuksellisten asiakassuhteiden syvetessä alkoi esiin tulla myös paljon muita tarpeita esimerkiksi terveydenhuollon ammattilaisten ja henkilöstöjohdon näkökulmasta. Voimakas syntynyt kysyntä siivitti liikevaihtomme huimaan 209 % kasvuun edelliseen vuoteen 2016 verrattuna, ja kasvu jatkuu.

Hyvä esimerkki suureen arjen tarpeeseen ammattilaisten kanssa kehitetystä palvelusta on mSurvey-kartoituspalvelu. Monella tapaa sitä olisi voinut 1,5 vuotta sitten ajatella, että maailma olisi valmis sähköisten kyselyjen osalta. Näin ei kuitenkaan ollut. Monet terveysalan toimijat teettivät ja teettävät edelleen osan kyselyistä paperilla, mikä paitsi työllistää enemmän, ei myöskään hyödynnä kertyvää tietoa millään tavalla pitkäjänteisesti. Monissa sähköisissä kartoitusratkaisuissa on lisäksi ollut puutteita pienten ja suurten asioiden kanssa: mobiilikäyttö on ollut mahdotonta tai hankalaa ja kyselyjen räätälöitävyys heikko. Kun mietitään, miten paljon ihmisiä työskentelee erilaisilla toimialoilla ja toimialojen sisällä valtavan erilaisissa tehtävissä, on selvää, ettei sama terveys- tai työolosuhdekartoitus sovi kaikille samassa muodossa.

Kokosimme yhteen viisi työterveystoimijaa, ja toteutimme ison kehityshankkeen suoraan ammattilaisten ja heidän asiakkaidensa tarpeesta käsin. Kehitystyö alkoi kesällä 2016 ja kartoituspalvelu saatiin markkinoille tammikuussa 2017. Mieltä todella lämmittää kuulla asiakastapaamisessa tällaista palautetta: “Movendos on toistaiseksi ainoa softayritys, jonka kanssa yhteistyö sujuu ilman ylimääräistä häslinkiä ja turhautumista.”

Viime vuoden aikana uusia kartoitusasiakkaita tuli lähes 20, ja vajaan vuoden aikana kartoituksia on toteutettu jo noin 100 000. Samaan aikaan kyselysisällöt laajenevat koko ajan – palveluun on tuotu paljon sisältöjä, joita muissa kartoituspalveluissa ei ole. Hyvä esimerkki nopeasta tarpeeseen reagoimisesta on maaliskuussa muuttuva tartuntatautilaki. Toteutamme lakimuutokseen mennessä sisällön, jonka avulla terveydenhuollon ammattilainen voi vaatimusten mukaisesti kerätä asiakkaan tarvittavat tiedot.

Olemme lähteneet kehittämään myös muita yksilön palvelupolkua tukevia teknologiaratkaisuja. Esimerkiksi Movendos mBooking on oire- ja tarvepohjainen ajanvarausjärjestelmä, joka ohjaa asiakkaan sopivalle asiantuntijalle ja oikeaan toimipisteeseen oikeanmittaisella vastaanottoajalla. Sujuva ajanvaraus antaa asiakkaalle hyvän palvelukokemuksen ja säästää ammattilaisten resursseja. Helppokäyttöinen ja asiakkaiden kanssa kehitetty mBooking-palvelu kuopii maata ja on valmiina maailmalle.

Vaikuttava ja yksilölähtöinen terveyden ja hyvinvoinnin tukimalli skaalautuu

Vuoden 2017 aikana yksilöllinen työntekijöille suunnattu oikea-aikainen valmennuspalvelumme käynnistettiin laajemmin ja kasvu oli hyvää. Jokainen uusi valmennettava tarkoittaa meille merkittävää muutosta yksittäisen ihmisen elämässä. Yhä useampi Suomen suuri työllistäjä on asiakkaanamme, ja suurten yritysten viesti on ollut selvä – juuri tällainen palvelu markkinoilta on puuttunut.

Yksilöllinen videotapaamisin toteutettava arvo- ja ratkaisupohjainen terveys- ja hyvinvointivalmennus voidaan aloittaa koska tahansa, ja sen vaikuttavuutta mitataan lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Palikka on täydentänyt työterveyden palveluja ja tuonut työnantajille konkreettisen ja vaikuttavan tavan edistää työntekijän terveyttä ja hyvinvointia juuri silloin kun tarve on olemassa.

Esimerkiksi SOK Hämeenmaa lähti kokeilemaan yksilöllistä valmennustamme, koska tarve oli niin selkeä. Esimiehet ovat omissa yksiköissään eri puolilla toimialuetta, joten käytännön ja ajankäytön suhteen on helppoa, kun valmennuksen sopiminen onnistuu suoraan työntekijän ja valmentajan välillä. Valmennuksen helppous HR-johdolle sekä sen yksilöllisyys ja sisällön lähteminen työntekijän koko elämäntilanteesta ja tarpeista on saanut kiitosta. Sen vuoksi myös sitoutuminen valmennukseen on hyvää ja vaikuttavuusnäkyvää.

Omaa mSurvey-palveluamme käytetään valmennusten vaikuttavuuden arvioinnissa, laajemmissa henkilöstön hyvinvoinnin seurannoissa sekä esimerkiksi yhtenä kanavana valmennuksiin ohjautumiseen. Etävalmennus toteutetaan omalla mCoach-etävalmennuspalvelullamme henkilökohtaisen kokeneen valmentajan toimesta.

Tutustu meihin ja kysy lisää

Jatkamme uteliasta ja ahkeraa kehittämistä asiakkaitamme kuunnellen. Uusilta www-sivuiltamme löydät kattavasti tietoa sekä meidän teknologiaratkaisuistamme, konsultointipalveluista että valmennuspalvelustamme. Blogeja olemme kirjoittaneet jo pitkään ja ne ovatkin oivallinen tapa tutustua siihen, mitä asiakkaidemme ongelmia joka päivä onnistumme ratkaisemaan. Mikä tärkeintä, samat ratkaisut auttavat ja tukevat tuhansien ihmisten yksilöllistä terveyttä ja hyvinvointia Suomessa joka vuosi.

Kurkkaa myös uudet asiakastarinamme täältä: 

https://www.movendos.com/asiakkaitamme/

Blogin kirjoitti Movendoksen asiakkuusjohtaja Paula Mäkeläinen, joka toimii tiiviisti yritysten, työterveyden ja palvelukehityksen rajapinnassa.

Lisää uutisia