Metallimusiikista potkua terveysalan sähköisten ratkaisujen kehittämiseen

Sharing is Caring

Share on linkedin
Jaa | Linkedin
Share on twitter
Jaa | Twitter
Share on facebook
Jaa | Facebook

Aloitamme tiimimme esittelyblogit softakehittäjästämme Carlos Perez Blancosta, joka on ollut mukana Movendoksessa yrityksen perustamisesta lähtien. Carlos opiskeli alun perin Madridissa tietokonetekniikan opintoja ja saapui vuodeksi Suomeen Erasmus-opiskelijana jo vuonna 2007, mutta varsinainen muutto Suomeen tapahtui elokuussa 2010.  Sen jälkeen Carlos suoritti DI-tutkinnon tietotekniikasta Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Tällä hetkellä Carlos tekee kehittäjänä monenlaisia asioita, jotka liittyvät terveydenhuollon digitaaliseen asiointiin ja ammattilaisten työhön työkalujen parissa. Omana erityisalueenaan Carloksella on lisäksi ollut Android-sovellusten ja mClinic-etävastaanottosovelluksen kehittäminen.

Miten päädyit Movendokseen mukaan?

-Kaikki tapahtui vuonna 2012 todella nopeasti. Työskentelin Demolassa keväällä, ja kesäkuussa sain sähköpostin avoimesta paikasta. Kaksi päivää myöhemmin kävin haastattelussa ja seuraavalla viikolla olin jo töissä varhaisessa Movendos-tiimissä silloisella Tampereen teknillisellä yliopistolla, Carlos kertoo.

Movendos perustettiin joulukuussa 2012 yliopiston spin-offina. Carloksen ensimmäisenä tehtävänä oli kehittää prototyyppiä etävalmennuspalvelu mCoachista, joka on edelleen laajassa käytössä Movendoksen omissa Unik Health Coaching-valmennuksissa yrityksille sekä kuntoutuksen ja järjestöjen puolella. Jo ensimmäisessä versiossa olivat mukana käyttäytymisen muutosta tukevat tehtävät ja edistymisen seuranta. Palvelussa näkyi ja näkyy edelleen yrityksen käyttäytymis- ja terveystieteen tausta sekä syvällinen ymmärrys yksilöllisen käyttäytymisen muutoksen tukemisesta.

Vuosien mittaan tietosuojattuun etävalmennuspalveluun on tullut mukaan uusia ominaisuuksia kuten videotapaamiset ja erilaisia yksilö- ja ryhmävalmennuksen sekä moniammatillisen tiimin tuen mahdollistavia elementtejä.

Mikä on ollut parasta nuoressa terveysalan yrityksessä työskentelemisessä?

-Parasta on ollut palvelujen ja ratkaisujen jatkuva evoluutio, kun olen saanut olla mukana alusta alkaen. Näin olen myös itse kehittynyt koko ajan. Matkan varrella uusia ihmisiä on tullut mukaan, ja ennen kaikkea on ollut hienoa nähdä palvelujemme käytön kasvavan ja toiminnan laajenevan. Työ muodostuu erilaisista kehittämishaasteista ja ongelmanratkaisusta, mikä on palkitsevaa, Carlos kuvaa.

Vuosien mittaan Movendoksen teknologiaratkaisut ovat laajentuneet etävalmennusalustasta kattaviin sähköisen terveysasioinnin palveluihin ajanvarauksesta terveys- ja työoolosuhdekartoituksiin, etävastaanottoon sekä kiireettömään ja kiireelliseen viestintään.

-Pienessä yrityksessä on parempi näkyvyys siihen, mitä konkreettisesti tapahtuu, ja mitä palveluja tuotetaan. Oma työ vaikuttaa koko firman tekemiseen, Carlos kertoo.

Suomen kansalainen rentoutuu musiikkia kuunnellen ja matkustellen

Carlos sai suomen kansalaisuuden maaliskuussa 2018. Vapaa-ajallaan Carlos matkustelee, myös musiikin perässä esimerkiksi Saksaan ja Latviaan. Hän on erittäin ahkera keikoilla kävijä myös Suomessa. Samainen metallimusiikki siivittää Carlosta päivittäisessä työssään. Ja kun ihminen on kotoisin Madridista, myös jalkapallo on lähellä sydäntä.