Medfin otti käyttöön Movendoksen etävastaanotto- ja ajanvarauspalvelut  

Sharing is Caring

Share on linkedin
Jaa | Linkedin
Share on twitter
Jaa | Twitter
Share on facebook
Jaa | Facebook

Movendos ja Medfin-lääkärikeskus aloittivat yhteistyön kesällä 2019. Medfin on ottanut käyttöön palvelua sujuvoittavat oire- ja tarvepohjaisen sähköisen ajanvarauksen sekä etävastaanotto- ja chat-palvelut.

Oire- ja tarvepohjaisen ajanvarauksen avulla Medfinin asiakas ohjautuu helposti oikean palvelun pariin. Uusi etävastaanotto- ja chat-palvelu puolestaan vastaa erilaisiin kiireellisen ja kiireettömän viestinnän tarpeisiin, tarjoten mahdollisuuden myös etävastaanottoon kasvokkaisen tapaamisen tilalla. Palvelut on toteutettu Movendos Health Platform-ratkaisulla, joka on integroitu Acute-potilastietojärjestelmään.

Ensimmäistä kertaa ajanvarauspalvelu toteutettiin myös venäjäksi. Medfinin asiakkaina on paljon Suomessa työskenteleviä venäläisiä ja virolaisia. Lisäksi Medfinillä on asiakkaita myös venäjällä, mikä lisää osaltaan tarvetta sujuville etäpalveluille.

Euromedfin Oy:n Medfin-lääkärikeskus tarjoaa terveyspalveluja sekä yksityis- että työterveysasiakkaille.

Lisää tietoa Medfinistä: https://www.medfin.fi

 
Movendos Health Platform on kokonaisratkaisua, joka sisältää kattavat työkalut asiakaslähtöisten palvelujen tarjoamiseen. Ratkaisu mahdollistaa sujuvat palvelut esimerkiksi viestintään, ajanvaraukseen, raportointiin, hoitotarpeen arviointiin, asiakasohjaukseen ja tiedonkeräämiseen. Tietoturvallinen ja tehokas alusta on laajennettavissa ja kustomoitavissa tarpeiden ja toiminnan kehittymisen mukaan. 

Lisää uutisia