Luottokumppanuus tuo sujuvan sähköisen asioinnin osaksi potilastietojärjestelmää

Sharing is Caring

Share on linkedin
Jaa | Linkedin
Share on twitter
Jaa | Twitter
Share on facebook
Jaa | Facebook

Potilastietojärjestelmät ovat oleellinen osa terveydenhuollon asiakkaiden tietojen hallintaa ja potilasturvallisuutta. Yhä enemmän on kysyntää myös sujuville sähköisen asioinnin ratkaisuille, joiden avulla terveydenhuollon asiakkaat pääsevät vaivatta tarvitsemiensa palvelujen äärelle.

Tärkeä osa kilpailukykyä ovat osaavat kumppanit

Tärkeä osa viisasta kilpailukykyä on, että kaikkea ei välttämättä tarvitse tehdä itse. Vitecin Acute-potilastietojärjestelmä tarjoaa avoimen rajapinnan, joka mahdollistaa sovellusten ja ratkaisujen liittämisen asiakkaan tai ammattilaisen käyttöliittymään sekä sujuvan tiedonsiirron järjestelmien välillä.

Movendoksen ja Vitecin yhteistyö alkoi vuonna 2016. Movendos Health Platform-kokonaisuuteen kuuluvat esimerkiksi oire- ja tarvepohjainen ajanvaraus, terveys- ja työolosuhdekartoitukset, kiireetön ja kiireellinen viestintä sekä etävastaanottopalvelut. Ammattilainen pääsee käyttämään ratkaisuja helposti suoraan potilastietojärjestelmästä ilman uudelleenkirjautumista. Terveydenhuollon asiakas puolestaan pääsee eri palveluihin helposti yhdeltä digitaalisen asioinnin luukulta.

– Olemme potilastietojärjestelmätoimittajana pienempi kuin isommat toimijat. Kaikkea ei voi eikä kannata tehdä itse, jolloin osaavien kumppaneiden löytäminen on tärkeää. Kumppaneita on maailma pullollaan, mutta sellaiset, joiden kanssa homma toimii, ovat kullanarvoisia. Vitecin ja Movendoksen välillä kaikki asiointi on ollut sujuvaa ja vaivatonta, Vitecin myyntipäällikkö Jyri Mäkinen kertoo.

Digitaalisten palvelujen on oltava helppokäyttöisiä ja asiakastarpeista lähteviä

Movendos ja Vitec ovat pohtineet yhdessä tulevaisuuden visoita ja suunnitelleet rajapintoja. Yhteisiä asiakkuuksia on syntynyt matkan varrella lukuisia. Nykyisellään integraatio Acute-potilastietojärjestelmän ja Movendoksen sähköisen asioinnin ratkaisujen välillä on jo noin 30 työterveyden palveluntarjoajalla.

– Asiakkaiden haasteiden ja tarpeiden jakaminen yhdessä on tärkeää ja vie myös asiakkaiden asiaa eteenpäin. Erilaisten digitaalisten palvelujen tarve kasvaa nopeasti, ja Movendoksen ratkaisut ovat arvostettuja ja kattavia. 10 vuotta sitten kyseltiin aivan eri asioita kuin nyt, Mäkinen taustoittaa.

Korona-aikana digitaalisten palvelujen kysyntä on puhjennut kukkaan kaikenkokoisten toimijoiden puolella. Helppokäyttöiset, luotettavat ja tietosuojatut etäpalvelut mahdollistavat tärkeän työn jatkumisen ja asioinnin sijainnista ja usein myös ajasta riippumatta.

– Korona-pandemian puhjettua oli iso helpotus, että asiakkaita on voinut ohjata sellaiselle kumppanille, joka on tunnettu jo pitkään. Koronatilanteessa oli hyvin arvokasta, että oli jo ennestään kokemusta ja hyvä kumppani tiedossa, Mäkinen toteaa.

***

Vitec on pohjoismainen ohjelmistotalo, joka kehittää Vertical Market Software-ohjelmistotuotteita eri toimialojen tarpeisiin. Lisätietoja Acute-potilastietojärjestelmästä: https://www.vitecsoftware.com/fi/tuotealue/acute/

Lisää uutisia