Imatran työterveydessä tyytyväisiä asiakkaita ja ammattilaisia – vuodenvaihteen digiloikka sujuvoitti palveluja

Sharing is Caring

Share on linkedin
Jaa | Linkedin
Share on twitter
Jaa | Twitter
Share on facebook
Jaa | Facebook

Imatran työterveys otti Movendoksen mClinic-etävastaanottopalvelun käyttöön vuodenvaihteessa. Käytössä on ollut kiireetön viestintä oman hoitajan kanssa sekä kiireellinen chat-viestintä.

Työterveysasiakkaat tyytyväisiä uusiin etävastaanottopalveluihin

Etävastaanottokanavan kautta ovat hoituneet monet arkiset asiat esimerkiksi neuvontaan, laboratoriotuloksien toimittamiseen ja reseptiuusintoihin liittyen. Lisäksi etävastaanoton kautta on voitu arvioida myös tarvetta lääkärin vastaanotolle. Chatin hyväksi puoleksi on koettu helppous asiakkaalle, joka on voinut laittaa viestin juuri silloin, kun hänelle sopii. Erityisesti aamut ovat työterveydessä usein ruuhkaisia, joten chatin ansiosta asiakkaan ei tarvitse jonottaa puhelimessa kysymyksensä kanssa.

Etävastaanotto sujuvoitti asiakaspalvelua monipuolisesti. Pystyimme tekemään digiloikan ja uudistamaan ja kehittämään palveluja kertaheitolla. Ajoitus etävastaanoton käyttöönottoon oli todella hyvä, ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Koronatilanteen takia etäpalveluja oli pakko lähteä kehittämään, koska asiakkaiden tuleminen vastaanotolle vaikeutui koronarajoitusten ja etätöiden vuoksi, Imatran työterveyden hallintopäällikkö Tarja Miikki-Nikku kiittelee.

Etävastaanotto on palvellut hyvin myös tilanteissa, joissa asiakkaalla on pitkä, jopa 50 km matka työterveysvastaanotolle. Asiakasta helpottaa suuresti se, että jokaisen asian vuoksi ei tarvitse lähteä paikan päälle.

Työterveysasiakkaat ovat olleet todella tyytyväisiä etävastaanottopalveluun. Erityisesti mobiilisovelluksen helppokäyttöisyydestä, selkeydestä ja tietoturvasta on saatu todella paljon positiivista palautetta, Miikki-Nikku kertoo.

Ammattilaisten työprosessit ovat helpottuneet

Aivan alkuvaiheessa työterveyden ammattilaiset hiukan arastelivat uutta palvelumallia ja pohtivat esimerkiksi sitä, osaavatko esittää oikeat kysymykset etävastaanotolla. Ammattilaiset ovat kuitenkin olleet todella innostuneita etävastaanoton käytöstä ja kehuvat myöskin sen helppokäyttöisyyttä.

Voisi sanoa, että työterveytemme ammattilaisille on tullut suorastaan uutta ammattiylpeyttä uuden etävastaanottopalvelun ansiosta. Koska etävastaanotto on integroitu Acute-potilastietojärjestelmään, niin ammattilaiset saavat sieltä suoraan auki tarvitsemansa palvelut kuten Movendoksen etävastaanoton ja terveyskyselyt, Tarja kuvaa.

Keskustelujen kirjaaminen Acuteen on helppoa. Kun ihmisen kanssa viestitellään esimeriksi chatin kautta, on keskustelu helppo liittää potilaskertomukseen. Tästä on tullut kiitosta esimerkiksi etälääkäreiltä, jotka näkevät asiakkaan kanssa aiemmin käydyn keskustelun mahdollisten chatissa välitettyjen kuvien kera. Näin myös lääkäreiden on helppo pitää etävastaanottoa, kun heille ohjautuvat juuri oikeanlaiset potilaat, ja tarvittavat taustatiedot ovat heti saatavilla.

Videovastaanottoa emme ole ottaneet vielä käyttöön, eli se on seuraavana etäasioinnin kehityskohteena. Sen avulla esimerkiksi työfysioterapeutti voisi hyvin palvella asiakkaitaan myös etänä tilanteen mukaan, Tarja kertoo.

Movendoksen terveyskyselyitä Imatran työterveydessä on käytetty jo usean vuoden ajan, ja käyttö laajenee jatkuvasti. Viime aikoina on toteutettu esimerkiksi isompia henkilöstön hyvinvointikyselyitä sekä psykososiaalisen kuormituksen kyselyitä.

Yritysasiakkaalle on ilo näyttää hyviä ja kattavia raportteja. Isoissa yrityksissä lähes jokaisessa terveystarkastuksessa on myös Movendoksen kysely jollain tapaa mukana.  Myös psykososiaalisen kyselyn lopussa kysytyn palautteen yhteydessä olemme saaneet kiitoksia edistyksellisyydestä ja toiminnan kehittämisestä. Tällainen palaute on todella arvokasta pienelle työterveystoimijalle, Tarja kertoo.

Laadukkaat digitaaliset ratkaisut tärkeitä pienemmälle terveyspalvelujen tarjoajalle

Koronan johdosta monilla työterveysasiakkailla tapahtui nopea muutos valmiudessa etäasiointiin. Imatran työterveys on pieni toimija, ja siksi digitaalisessa kehittämisessä on oltu aiemmin isoja toimijoita hitaampia.

Movendoksen ratkaisujen ansiosta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme vastaavia palveluita, kuin isot työterveystoimijat. Movendoksen toiminnassa laadukkuus ja tietoturvallisuus ovat koko ajan läsnä kaikessa. Palvelu on ollut niin joustavaa, asiantuntevaa ja luotettavaa. Jos sovimme jotakin, niin kaikki sovittu on toteutettu ajallaan. Olemme saaneet myös hyvää apua, ohjeistusta ja coachausta Movendoksen yhteyshenkilöiltä etäasioinnin kehittämiseen liittyen, Tarja kiittelee.

Lisää uutisia