Hyvää kokemusta ja kontakteja EIT-finaalista Hollannista

Sharing is Caring

Share on linkedin
Jaa | Linkedin
Share on twitter
Jaa | Twitter
Share on facebook
Jaa | Facebook

Movendos oli mukana EIT Digital Wellbeing-kategorian finaalissa yhdessä kahdeksan muun eurooppalaisen yrityksen kanssa Hollannin Eindhovenissa 24.11.2016. Finaalin kolme voittajaa jatkavat yhteistyötä EIT:n (European Institute of Innovation & Technology) kanssa. Movendos ei tällä kertaa ollut kolmen voittajan joukossa, mutta jo finaalissa mukana oleminen oli hieno saavutus suomalaiselle yritykselle. EIT Digital on yksi EIT:n tärkeimmistä fokusalueista.

Finaalimatkan aikana Movendos sai kiinnostavia kontakteja jatkoa ajatellen esimerkiksi työterveyspuolen palvelutuottajiin Hollannissa.  Uusien suhteiden edistämisen lisäksi Movendos keskittyy lähitulevaisuudessa voimakkaaseen kasvuun Suomessa ja kartoitukset, valmennustyökalun sekä suojatun videopuhelun sisältävän kokonaispalvelunsa kehittämiseen.

Viesti Eindhovenin matkalta oli selvä: Movendos kehittää oikeaa asiaa oikealla fokuksella, ja samankaltaisia yrityksiä ei ollut liikenteessä. Palautteen perusteella Movendoksen finaalipuheenvuoro oli onnistunut, mielenkiintoa herättävä ja positiivisella tavalla erilainen muihin nähden.

Digital Wellbeing- kategorian voittajat olivat fokusoituja ratkaisuja johonkin tiettyyn terveysalan haasteeseen.  Ensimmäisen palkinnon voitti itävaltalainen yritys Blitab, joka on kehittänyt tabletin sokeille. Blitab-tiimin puolesta on syytä olla tyytyväinen, koska sokeat henkilöt eri puolilla maailmaa hyötyvät konkreettisesta innovaatiosta, joka lisää sosiaalista hyvinvointia ja digitaalista osallisuutta. Tiimi on tarttunut ongelmaan, joka on ollut vailla ratkaisua pitkään.

Toinen palkinto meni belgialaiselle FibriCheckille, joka on kehittänyt ratkaisun sydämen rytmihäiriöiden tunnistamiseen puhelinsovelluksen avulla. Kolmannen sijan sai Amiko Digital Health Limited Iso-Britanniasta. Amiko kehittää digitaalisia ratkaisuja henkitystiesairauspotilaille yhdistämällä sensoriteknologiaa ja älykästä lääkityksen ja terveyden seurantaa.

Onnittelut voittajille ja EIT Digitalille hyvästä kokemuksesta!

Lue lisää voittajayrityksistä täältä:

www.blitab.com

www.fibricheck.com

www.amiko.io

Lue lisää aiheeseen liittyviä ajatuksia aiemmasta blogistamme:

http://www.movendos.com/2016/11/23/movendos-on-mukana-eit-finaalissa-ja-tahyaa-euroopan-markkinoille/

Lisää uutisia