Hengitysliiton etävalmennus -liikunnan ilo löytyi ja yksinäisyyskin väheni

Sharing is Caring

Share on linkedin
Jaa | Linkedin
Share on twitter
Jaa | Twitter
Share on facebook
Jaa | Facebook

Hengitysliitto toteutti pienen etävalmennuskokeilun maalis-kesäkuussa 2016.  Sekä työ- että eläkeikäisiä osallistujia oli vajaat kymmenen Tampereen Seudun Hengitysyhdistyksestä. Valmentajana toimi suunnittelija Veera Farin, joka on tyytyväinen kokeiluun.

Hengitysliiton etävalmennukseen kuului esimerkiksi kävelypäiväkirja, unipäiväkirja, erilaisia kotijumppaharjoitteita kuten hartia- ja tuolijumppaa sekä kuntosalikäyntien seurantaa. Valmennettavat olivat tyytyväisiä valmennukseen. Moni koki etävalmennuksen olevan hyvä tuki omahoidon ja kotiharjoittelun tukemiseen ja esimerkiksi ulkoiluun kannustamiseen. Veera Farinin mukaan yksi yli 80 vuotias valmennettava kertoi etävalmennuksen vähentäneen yksinäisyydentunnetta samalla, kun tietokonetaidot paranivat ja voimisteluvideot tukivat kotiharjoittelua.

”mCoach-etävalmennustyökalu oli minulle valmentajana hyvin helppokäyttöinen ja selkeä. Oli todella mukava katsoa valmennettavien päivä-, viikko- ja kuukausikohtaiset yhteenvedot. Palautetta annoin viikoittain”, kertoo Veera Farin hengitysliitosta.

Kokemukset olivat positiivisia, joten parhaillaan selvitellään, löytyisikö etävalmennuksen toteuttamiseen Hengitysliiton jäsenille jatkorahoitusta.                                                                              

Palautetta valmennettavilta

”Sovellus oli selkein näkemäni ja helppokäyttöisin. Voin suositella kaikille, niin aktiivisille liikkujille että sairastuneille tukemaan omahoitoa”

”Suosittelen kaikille, jotka osaavat vähänkään käyttää tietokonetta. Parasta oli, että pystyi liikkumaan silloin kuin halusi.”

”Parasta oli odottaa, onko valmentajalta tullut viestiä.”

”Sain muutettua liikuntatottumuksiani, välillä valmentajan piti jopa rauhoitella tahtiani. Loistava sovellus liikuntani tukemiseen, tuloksia on tullut.”

Lisää uutisia