Etävalmennuksesta intoa ja tuloksia valmentajan työhön

Sharing is Caring

Share on linkedin
Jaa | Linkedin
Share on twitter
Jaa | Twitter
Share on facebook
Jaa | Facebook

Tämän Movendos-valmentajatekstin kirjoitti blogiimme Tuukka Pursiainen, MT Personal Training

Etävalmennus on liikunta – ja hyvinvointialan nousevia valmennusmuotoja. Avaan teille nyt etävalmennuksen maailmaa täältä valmentajan näkövinkkelistä.  Etävalmennusta voidaan tehdä hyvin monella tavalla. Valmentajalla on valmennuksessaan joko yksi tai useampi henkilö samaan aikaan. Valmentaja ja valmennettava tapaavat toisiaan joko harvoin tai eivät ollenkaan. Tällaisessa valmennusmuodossa onkin todella tärkeää löytää selkeät ja molempien ymmärtämät pelisäännöt sekä yhteinen näkemys toimintatavoista tavoitteiden saavuttamiseksi.

Minä henkilökohtaisesti myönnän rakastavani etävalmennusta.  Meillä MT Personal Training:lla on tällä hetkellä kaksi etävalmennuskurssia, joissa käytetään Movendos-etävalmennusohjelmaa: Muutos100-kurssi, jota valmennan yhdessä puolisoni Monnan kanssa sekä Safkat kuntoon-valmennus, joka on minun oma rakas lapseni. Muutos100 on sadan päivän monipuolinen etävalmennus, johon kuuluu henkilökohtainen ruokavalio, kymmeniä herkullisia reseptejä, henkilökohtainen harjoitusohjelma sekä monipuoliset kuntosali- ja kotitreeniohjelmat. Esimerkiksi treenivideoiden avulla on mukavaa ja motivoivaa treenata missäpäin maailmaa tahansa. Safkat kuntoon on kuuden viikon ravintovalmennus, jossa laitetaan ruokavalio ja ravitsemuksen perusasiat kuntoon. On tärkeää varmistaa, että saa riittävästi ja oikeassa suhteessa ravintoaineita ja energiaa, olipa tavoite mikä tahansa!

Konkreettisia tehtäviä ja sujuvaa viestintää

Valmennukseen osallistuu ihmisiä hyvin erilaisilla taustoilla. Yhden tavoite on keventyminen, toinen taas kaipaa lisää energiaa ja voimia arkeensa ja kolmas lisää tehoa treeneihin. Etävalmennuksissa asiakkaat saavat viikoittaisia haasteita ja tehtäviä.  Näin motivaatio pysyy korkealla ja valmennus mielenkiintoisena. Samalla uusia terveellisiä elämäntapoja oppii melkein huomaamatta. Valmennuksen aikana me valmentajat olemme vain viestin päässä, kun asiakkaalle tulee kysymyksiä mieleen.

Ennen Movendos-palvelua toteutimme verkkovalmennuksia lähettämällä osallistujille meteriaaleja sähköpostitse. Huomasimme heti, että tämä ei ole se paras ja tehokkain tapa valmentaa. Yhtenä päivänä saimme kuin taivaanlahjana vinkin Movendos-valmennusohjelmasta. Hyvin nopeasti tilanne eteni siihen, että otimme Movendoksen käyttöömme. Tätä päivää en ole katunut kertaakaan! Se rehellisesti sanottuna mullisti koko etävalmennuksiemme sisällön sekä toteuttamistavan. Vihdoin meillä oli väline, jonka avulla pystyimme kommunikoimaan kaikille valmennettaville samaan aikaan. Samalla Movendos mahdollisti paljon muutakin, kuten viikoittaisten tehtävien ja haasteiden suunnittelemisen, harjoituspäiväkirjojen pitämisen, painonseurannan painonpudottajilla ja paljon muuta valmentajan osaamiseen pohjautuvaa räätälöitävää sisältöä.

Myös etävalmennus etenee persoonan mukaan

Verkkovalmennuksissa suhde asiakkaisiin vaihtelee ehkä eniten verrattuna muihin valmennusmuotoihin. Toiset kertovat itsestään, tilanteestaan ja elämästään hyvinkin avoimesti, kun toisista kuulee valmennuksen aikana vain hyvin vähän tai ei ollenkaan. Valmennettava voi itse valita oman persoonaansa sopivan tavan osallistua valmennukseen. Sanonkin aina etävalmennuksien alussa asiakkaille, että minulle voi lähettää viestejä juuri itselle sopivaan tahtiin.

Yksi tärkeimmmistä asioista on, että kun valmennettava käyttää Movendosta, suorittaa haasteitamme sekä täyttää painonseurantatehtävää ja treenipäiväkirjaa, niin mahdollisen ongelman syntyessä me valmentajina näemme heti hänen koko valmennushistoriansa sekä kaiken, mitä hän on tehnyt ja miten. Tämä helpottaa todella paljon ongelmien ratkaisua ja hyvien toimintamallien löytämistä muutoksen helpottamiseksi.

Pystymme tällä hetkellä halutessamme ajastamaan vaikka koko sadan päivän valmennuksemme tehtävät ja haasteet etukäteen, jolloin meidän tehtäväksemme valmennuksen aikana jää valmennettavien etenemisen seuranta ja auttaminen mahdollisissa haastavissa tilanteissa. Tämä on mahdollistanut aiempaa yksilöllisemman valmentamisen ja aidon läsnäolemisemme ja apumme juuri silloin, kun asiakas sitä eniten kaipaa. Yksi suurimmista etävalmennuksen hienouksista on tietynlainen yhteisöllisyys, joka syntyy erilaisten ihmisten tehdessä asioita yhdessä erilaisine tavoitteineen. Etävalmennus on myös auttanut yhdistämään erilaisia ihmisiä.

Itselleni valmentajana kommunikointi kirjoittamalla on hyvin luonnollinen tapa. Samalla on mahtavaa kuulla osallistujien kokemuksia, mietteitä ja ajatuksia valmennuksen aikana. Osaan valmennettavista tutustuu etävalmennuksenkin aikana todella hyvin. On todella hauskaa, ettemme välttämättä näe toisiamme, mutta meillä on tämä yksi asia, joka yhdistää meitä tässä tietyssä vaiheessa elämäämme.

Tuukka Pursiainen, MT Personal Training

Löydät meidät: www.tuukkapursiainen.com

Instagamissa: tuukkapursiainen & monnatreenaa

Facebookissa: MT Personal Training

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lisää uutisia