Elämäni Minä-vuosi

Sharing is Caring

Share on linkedin
Jaa | Linkedin
Share on twitter
Jaa | Twitter
Share on facebook
Jaa | Facebook

Elämäni Minä-vuosi

– Muutos ja Movendos-valmennus toivat energiaa kaikille elämän alueille!

Barbro Björkestam-Bärlund, 53, Helsingistä oli Movendos-valmennuksessa tammikuusta kesäkuuhun 2014. Hän halusi kertoa tarinansa Movendos-valmennuksesta innostaakseen myös muita elämänmuutokseen. Työkseen Barbro toimii henkilöstön kehittämisen parissa.

”Kului lähes 20 vuotta ennen kuin ymmärsin, etten voi elää koko elämääni laittamalla perheen, työn ja ystävät itseni edelle. Huoli omasta jaksamisesta painoi mieltä. Aiemminkin olin yrittänyt muutosta, mutta ilman taustatukea se ei ollut tuottanut tulosta. Muutos tapahtui vuoden 2014 alussa aloittaessani Minä-vuoden. Muutostarpeen syvästi sisäistettyäni tulin ajatelleeksi henkilökohtaista valmentajaa. Työtoverini ehdotti minulle valmentajaksi Viveca Valmennuksen Tiina Raninia.

Tiina osoittautui rautaiseksi osaajaksi. Luottamussuhde valmentajaan rakentui vahvaksi, mikä on tärkein perusta valmennuksen onnistumiselle. Tiinan toteuttamalla Movendos-valmennuksella oli tärkeä rooli: Tiina toi valmentajan tuen ja motivoinnin tapaamisten väliin Movendos mCoach -etävalmennustyökalulla, jonne tavoite, sisältö ja tehtävät räätälöitiin juuri minun elämäntilanteeseeni ja tavoitteisiini sopiviksi.

Valmennuksen tavoitteeksi sovimme kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämisen sekä mahdollisesti muutaman ylimääräisen kilon pudottaminen. Painontarkkailua tärkeämpää oli kuitenkin asettaa elämän tärkeät asiat oikeisiin mittaisuhteisiin sekä arvojärjestykseen. Ajatukset uusien terveellisempien ravitsemus- ja liikuntatottumusten oppimisesta sekä hyvän levon tuomasta palautumisesta kuulostivat todella hyvälle. Halusin omaksua pysyvästi paremmat elämäntavat

Aluksi sovimme valmennuspaketista, johon kuuluivat mm. rasvamittaukset, kuntotestit sekä ruokailutottumusten kartoittaminen ruokapäiväkirjalla. Näiden tulokset pysäyttivät. Erityisenä ongelmana oli ollut makeansyönti. Sain myös kuntosaliohjelman, joka oli minulle räätälöity eikä liian pitkä. Pystyin omaksumaan tehtävät ja jopa pitämään salitreenistä, joka oli aiemmin ollut inhokkini. Käytössäni oli myös sykemittari, jolla seurasin syketasojani. Sen seurauksena tulin lähteneeksi useammin liikkumaan. Pian huomasinkin liikkuvani säännöllisesti enemmän kuin ennen. Lisäksi teimme valmentajani kanssa pitkiä sauvakävelylenkkejä yhdessä. Itseni voittamisesta tuli hieno ja mielenkiintoinen haaste.

Movendos-valmennus toimi hyvin valmentajatapaamisten ja etävalmennuksen yhdistelmänä. Etävalmennustyökalu oli helppokäyttöinen ja toimiva. Valmentajan kiinnostus omaa edistymistäni kohtaan sekä yhteydenpito olivat tärkeässä roolissa. Movendos-valmennus sitouttaa paljon paremmin kuin pelkät satunnaiset tapaamiset. En kokenut mCoachia orjuuttavana vaan myönteisenä sosiaalisena paineena valmentajan suunnalta.

Valmennukselta en odottanut mahdottomia vaan mahdollisia asioita, joita myös sain. Valmentajalta saamani tietämys ja uusien tapojen opetteleminen vaikutti päätöksiini esimerkiksi makeansyönnin suhteen. Voin sallia itselleni herkkuhetken toisinaan, mutta pysyn silti ruodussa. Aiemmin epäsäännöllisiin ja harvoihin ruokailuihini tuli säännöllisyys ja terveellisempi sisältö. Myös aamupalaani tuli merkityksellinen muutos. Aiemmin en juuri aamupalaa syönyt, mutta nyt se on yksi päivän pääaterioistani. Opettelin syömään terveellisiä välipaloja ja juomaan riittävästi vettä. Itse asiassa koko perhe syö nyt paljon terveellisemmin kuin ennen, mukaan lukien 12-vuotias lapseni ja oma mieheni.

Päällimmäisenä valmennuksesta jäi ilon tunne ja energisoituminen. Sain paljon uutta puhtia ja energiaa kaikille elämän alueille. “Minä-vuosi” oli mahtava satsaus iitseen. Oivalsin myös, ettei ole kysymys muutamasta lisäkilosta, vaan kokonaisvaltainen hyvinvointi on tulokseni mittari. Suuri myönteinen yllätys oli, kuinka paljon muutos toi hyvinvointia itseni lisäksi myös läheisilleni. Kun on oikeasti kiinnostunut omasta hyvinvoinnista, aikaa sen toteuttamiselle kyllä löytyy.

Elämänmuutosta pohtiville rohkenen sanoa: jokainen on velkaa itselleen sen, että pitää huolta itsestään. Oma tahto, motivaatio ja valmentajan tuki kuljettaa huononkin päivän yli. Kiitos valmentajalleni Tiinalle ja Movendos-valmennukselle!”

Lisää uutisia