Koronakevät toi valikoimaan kevyen etävastaanottopalvelun

Sharing is Caring

Share on linkedin
Jaa | Linkedin
Share on twitter
Jaa | Twitter
Share on facebook
Jaa | Facebook

Koronatilanne ja sen mukanaan tuomat rajoitukset yllättivät monet palveluntarjoajat ja teknologiatoimittajat hyvin rivakasti maaliskuussa 2020. Movendoksella oli jo aiemmin ollut ratkaisuvalikoimassaan potilastietojärjestelmään integroitu mClinic-etävastaanotto, jossa ovat mukana etätapaamiset sekä kiireetön ja kiireellinen viestintä.

Keväällä ilmeni nopeasti, että palveluntarjoajilla on tarvetta myös kevyemmälle etävastaanottopalvelulle, jota ei ole integroitu potilastietojärjestelmään, ja minne asiakas ei tarvitse omia tunnuksia kuten esimerkiksi etävalmennuspalvelu mCoachiin.

Movendos mClinic Lite lanseerattiin nopeasti tietosuojattuna ja helppokäyttöisenä ammattikäyttöön suunniteltuna videovastaanottoratkaisuna. Kirjautuminen vastaanotolle tapahtuu helposti palveluntarjoajan kotisivulta. Tunnistautuminen voi tapahtua joko vahvalla tunnistautumisella tai sosiaaliturvatunnuksella, mutta myös anonyymi kirjautuminen on mahdollinen palveluntarjoajakohtaisesti. Jos palveluntarjoajalla on käytössä myös muita Movendos Health Platformiin kuuluvia ratkaisuja, on kevyt etävastaanotto helposti samojen ammattilaistunnusten takana omalla välilehdellään.

Kymmenet palveluntarjoajat kuten lääkäriasemat, työterveydet ja kolmannen sektorin tahot ovat ottaneet mClinic Liten käyttöön maaliskuun 2020 lopun jälkeen.

Sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja Marjo Mikkola, Oriveden lääkäriasema:

“Pienenä paikallisena yrityksenä olemme olleet hyvin tavoitettavissa, ja lääkärin vastaanotoille on aina järjestynyt aika. Asiakkaamme ovat arvostaneet joustavia aukioloaikoja. Etävastaanottoa olimme ajatelleet ja siitä puhuneet, mutta jotenkin asia vain siirtyi eteenpäin. Sitten tuli korona, ja maaliskuun lopusta alkoivat asiakasmäärät vähentyä. Ihmisiä oli ohjeistettu pysymään kotona, ja niin me sitten digiloikkasimme ja aloitimme etälääkärin videovastaanoton.

Otin yhteyttä Movendokseen, ja muutaman päivän kuluttua meillä jo oli Movendos mClinic Lite-videovastaanotto käytössä. Movendoksen ohjeilla ilman it-alan koulutusta terveydenhoitajakin sai kaikki toimimaan. Ohjelma on helppo ja selkeä käyttää, ja yhteys on toiminut hienosti. Niin lääkärit kuin asiakkaatkin ovat kehuneet, kuinka vaivattomasti ja hyvin videovastaanotto sujuu.”

Lisätietoja mClinic Lite-palvelusta löydät täältä.

Lisää uutisia